Ελληνικά English
 

Λατομείο

Πανούσης StonesΤα προϊόντα του λατομείου μας είναι πέτρες για τοίχους, δάπεδα, αυλές και πέτρινα σπίτια, με φυσική ακανόνιστη επιφάνεια. Έχουν πάχος από 2 έως 20 εκατοστά και χρώμα λευκό, ρόζ, κίτρινο, γκρί, πράσινο, καθώς και ανάμειξη αυτών. Διατίθενται συσκευασμένα είτε σε παλλέτες ή σε σάκκους.

 

Παράλληλα με την εξόρυξη και το εμπόριο της πέτρας δημιουργήσαμε και τα εξής τμήματα:

Επεξεργασμένες Πέτρες

Πανούσης StonesΠάνω σε μεγάλα κομμάτια πέτρας σκαλίζονται στο χέρι λουλούδια, ζώα και διάφορες παραστάσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν βρύσες, φωτιστικά κλπ.

 

Ψευδοαπολιθωμάτα

Πανούσης StonesΠρόκειται για σχηματισμούς ανόργανης προέλευσης. Ένα τέτοιο ψευδοαπολίθωμα κλασικής μορφής είναι οι δενδρίτες, σχηματισμοί που μοιάζουν με κλαδίσκους και φύλλα φυτού. Σχηματίζονται μεταξύ δύο σχισμογενών επιφανειών που ανήκουν στα ασβεστολιθικά πετρώματά, όπου εισδύει το νερό που περιέχει εν διαλύσει διάφορα ανόργανα υλικά, όπως οξείδια του σιδήρου ή του μαγγανίου. Το νερό αναπτύσσεται δενδροειδώς, λόγω της διαφορετικής ταχύτητας διάλυσης των ασβεστολιθικών πετρωμάτων, μετά δε την εξάτμισή του παρέμειναν οι εν διαλύσει ουσίες σχηματίζοντας έτσι ομοίωμα απολιθωμένου φυτού. Υπάρχουν πολλά μικρά και μεγάλα κομμάτια ασβεστόλιθου με ψευδοαπολιθώματα, τα οποία συλλέγονται σχολαστικά από τον τόπο εξόρυξης.